A finn jégkorong válogatott az Egyesült Államoktól elszenvedett csúfos vereség után talpra tudott állni, és hátrányból fordítva felállhatott a dobogó harmadik fokára.

" /> Sportoldal.ro - Fordulatos meccs, finn bronzérem

Fordulatos meccs, finn bronzérem


A finn jégkorong válogatott az Egyesült Államoktól elszenvedett csúfos vereség után talpra tudott állni, és hátrányból fordítva felállhatott a dobogó harmadik fokára.

HIRDETÉS


A két csalódott csapat meccse kiegyensúlyozottan kezdődött, az első komolyabb lehetőség a szlovákok előtt adódott, azonban Handzus lövésénél Kiprusoff kapus a helyén volt. A finnek átvették az irányítást, azonban igazán nagy helyzetet egyik oldalon sem tudtak kialakítani annak ellenére, hogy többször is emberelőnybe kerültek a csapatok. Egy perccel a játékrész vége előtt aztán megtört a jég, egy emberelőnyös szituációban Handzus, Salo mellett nem tudott felszabadítani, a Vancouver Canucks hátvédje pedig takarásból kilőtte a rövid felső sarkot.

A második játékrész elején tovább folytatódott az elsőben látott kiegyensúlyozott játék, a játékrész derekán viszont emberelőnyben Gaborik takarásból lőtt hatalmas gólt Kiprusoff kapujába. Az egyenlítő találat feldobta a szlovákokat, és Saku Koivu, illetve Kukkonen kiállítása után kettős emberelőnybe kerültek Jan Filc tanítványai. Az előnyt gyorsan kihasználták a szlovákok, és Marian Hossa találatát követően már náluk volt az előny. Két perccel a harmad vége előtt Branko Radivojevic magas bottal való játékért 2+2 perces büntetést kapott, a finnek gyorsan felálltak, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. Sőt egy perccel a pihenő előtt Salo tett vissza rosszul egy korongot a harmadvonalra, ezzel Marian Hossa és Pavol Demitra (fotó) iramodott meg és mintaszerűen oldotta meg a helyzetet, előbbi passzát Demitra váltotta könnyedén gólra. Ebben a játékrészben a szlovák csapat nagyszerű százalékkal értékesítette a helyzeteit, ennek köszönhetően kétgólos előnnyel vonulhattak pihenni Jan Filc tanítványai.

A harmad elején még két percig emberelőnyben próbálkozhatott a finn csapat a felzárkózásra, azonban ez nem sikerült, így a szlovákok kiegészültek. A szlovákok fölösleges szabálytalanságai nyomán Cibak, majd két perccel később Mészáros is a kiállítás sorsára jutott, amit már nem hagytak büntetlenül a finnek. A 46. perc elején Kimmo Timonen távoli lövése megpattant egy szlovák játékoson, majd a kapus előtt zavarni próbáló Niklas Hagman kezén is irányt váltva vágódott be a hálóba. Másfél perccel a szépítő találat után Peltonen korcsolyázott rá egy reménytelennek tűnő korongra, a játékszert J. Ruutu szerezte meg és tette Jokinen elé, aki az elmélázó Halak mellett a rövid sarokba továbbította a korongot. A gól után nem ért véget Jokinen (fotó) szárnyalása, újabb két perc elteltével Joni Pitkanen nagyszerű passzával lépett ki a New York Rangers frissen igazolt csatára, és pimasz gólt lőtt Halak lábai között, megfordítva az állást.A harmad második felében nagy nyomást gyakoroltak a finn kapura Demitráek, de Kiprusoff - a védők segítségével minden próbálkozást hárítani tudott. Két alkalommal is emberelőnyben rohamozhattak a szlovákok, de Zednik kihagyta a kihagyhatatlant is, a vert helyzetben levő Kiprusoff hatalmas bravúrral védte a szlovák csatár próbálkozását. Az utolsó percre kapus nélkül rohamoztak a szlovákok, azonban Valtteri Filppula lépett ki egy koronggal és megszerezte a győzelmet bebiztosító találatot a finneknek.

 

Nagyszerű, fordulatos meccset játszott a finn és a szlovák csapat, az elszomorító tény az volt, hogy sajnos csak egyik csapat juthatott a bronzérem birtokába, a meccs alapján mindkét gárda megérdemelte volna az érmet. A finnek 1998 és 2002 után ismét bronzérmesek a téli olimpiai játékokon, a szlovákoknak pedig továbbra sem sikerült érmet szerezni. A Kanada-Egyesült Államok döntőre romániai idő szerint vasárnap este 22 órakor kerül sor, és minden bizonnyal egy hasonlóan színvonalas, jó meccset láthat majd a nagyérdemű.

Finnország-Szlovákia 5-3 (1-0, 0-3, 4-0)
Gólszerzők:
Salo (19.), Hagman (46.), Jokinen (47., 49.), Filppula (60.), illetve Gaborik (30.), Marian Hossa (36.), Demitra (39.)
Kiállítások aránya: 14-18 perc
Kapuralövések aránya: 33-22.Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas