A női short track-váltó ötödik helyével újabb pontokat szerzett a magyar olimpiai csapatnak, a román női bobpáros a 15. legjobb idővel csúszott be a jégcsatornában.

" /> Sportoldal.ro - Újabb magyar pontok Vancouverben, román 15. hely

Újabb magyar pontok Vancouverben, román 15. hely


A női short track-váltó ötödik helyével újabb pontokat szerzett a magyar olimpiai csapatnak, a román női bobpáros a 15. legjobb idővel csúszott be a jégcsatornában.

HIRDETÉS


Akárcsak a férfi versenyben, a női alpesi síben is szoros volt az első futam óriás-műlesiklásban, a másodikat pedig a köd miatt elhalasztották. Eddig az osztrákok uralják a versenyt, vezet az olimpián jó formát mutató Göergl, a második helyre odaért a francia Barioz, viszont a következő két helyen is osztrák versenyző várhatja a következő futamot. Lindsay Vonn nagyot bukott, így nem tudta befejezni a futamot.

Sífutásban a 4x10 vegyesváltó versenye volt programom a férfiak számára, esélyesként a norvég, a svéd és a német csapat indult, közülük csupán a németek maradtak el a várakozásoktól. Az első emberek után kiegyensúlyozott volt az állás, öt versenyző haladt elöl, köztük az esélyesek is. A masodik körben a cseh Lukas Bauer félperces hátrányból feljött, így már hatan haladtak az élen. Az utolsó km-en viszont a svéd, a francia és Lukas Bauer félperces előnyre tettek szert a német és norvég versenyző előtt. A harmadik emberek nem változtattak érdemben az álláson, a negyedik körben viszont a norvég Northug kezdte ledolgozni a hátrányt, az üldözésben olimpiai bajnok svéd Hellnert azonban nem tudta beelőzni, így Svédország után a második helyre hozta be a norvég csapatot. A dobogóra még a csehek fértek fel, a németek meglepetésre csak a hatodik helyet szerezték meg.

Gyorskorcsolyában 5000 méteren papírforma győzelem született a nők versenyében, ugyanis Sablikova évek óta legyőzhetetlen ezen a távon, viszont a fiatalt Beckertnek sikerült a vártnál szorosabbá tenni a végeredményt. Harmadik lett az olimpia után visszavonulni készülő Clara Hughes, aki címvédőként 37 évesen is éremmel búcsúzhatott.

Rövidpályás gyorskorcsolyában a magyar női váltó 3000 méteren újabb pontokat szerzett, ugyanis a B döntőben elért második helyezésével összesítésben ötödik lett. A számot új olimpiai csúccsal a kínai váltó nyerte, megelőzve Kanadát és az Egyesült Államokat. Az 1000 méteres egyéni selejtezőkben a már egy hatodik helyet elért Huszár Erikát egy vitatható ítélet folytán kizárták, Heidum Bernadett viszont továbbjutott. A férfiaknál Knoch Viktor és Darázs Péter is kiesett az 500 méteres selejtezőkben.

A női kettesbob versenyében meglepetésre a sportágat uraló németek még a dobogóra sem fértek fel, viszont a hazaiak kettős sikernek örülhettek, a bornzérmes amerikai páros előtt az arany és az ezüst is a kanadaiaké lett. A Carmen Radenovic - Alina Vera Savin román páros a 15. helyen végzett.

Curlingben kialakult az elődöntők párosítása, három ország (Kanada, Svájc, Svédország) válogatottja a nők és a férfiak között is egyaránt elődöntős. A nőknél Kína Svédországgal, Kanada Svájccal csap össze a döntőért, a férfiaknál a hazaiak Svédországgal mérkőznek, Svájc pedig Norvégiával.

Eredmények:
Férfi 4x10 km-es vegyesváltó:

1. Svédország (Richardsson - Olsson - Söedergren - Hellner) 1:45:05.4 óra, 2. Norvégia (Johnsrud Sundby - Hjelmeset - Berger - Northug) + 15.9 mp. h., 3. Csehország (Jaks - Bauer - Magal - Koukal) + 16.5 mp. h., 4. Franciaország (Gaillard - Vittoz - Manificat - Jonnier) + 20.9 mp. h., 5. Finnország (Jauhojaervi - Heikkinen - Kattilakoski - Nousiainen) + 24.9 mp. h.

Női óriás-műlesiklás első futam:

1. Elisabeth Göergl (osztrák) 1:15.12 perc, 2. Taina Barioz (francia) + 0.02 mp. h., 3. Kathrin Zettel (osztrák) + 0.16 mp. h., 4. Eva-Maria Brem (osztrák) + 0.26 mp. h., 5. Tina Maze (szlovén) + 0.27 mp. h., ..47. Berecz Anna (magyar) + 7.17 mp. h.

Női bob:

1. Kaillie Humphreys - Heather Moyse (kanadaiak) 3:32.28 perc, 2. Helen Upperton - Shelley Ann Brown (kanadaiak) + 0.85 mp. h., 3. Erin Pac-Elana Mayers (amerikaiak) + 1.12 mp. h., 4. Sandra Kiriasis - Christin Senkel (németek) + 1.53 mp. h., 5. Bree Schaaf - Emily Azevedo (amerikai) + 1.77 mp. h., ...15. Carmen Radenovic - Alina Vera Savin (románok) + 5.99 mp. h.

Short track, női 3000 méteres váltó:

1. Kína (Sun - Wang - Zhang - Zhou) 4:06.610 perc (új olimpiai csúcs), 2. Kanada (Gregg - Roberge - St Gelais - Vicent) 4:09.137, 3. Egyesült Államok (Baver - Dudek - Gehring - Reutter) 4:14.081, 4. Hollandia (Ten Moors - Van Doorn - Van Kerkhof - Vos) 4:16.120, 5. Magyarország (Darázs Rózsa - Heidum Bernadett - Huszár Erika - Keszler Andrea) 4:17.937.

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas