A kanadai jégkorong-válogatott a vártnál simább győzelmet aratott Oroszország ellen, az olimpiai jégkorongtorna negyeddöntőjében. A nap meglepetését a szlovákok szolgáltatták, miután legyőzték a címvédő svédeket.

 

" /> Sportoldal.ro - Kanadának jót tett a pótselejtező

Kanadának jót tett a pótselejtező


A kanadai jégkorong-válogatott a vártnál simább győzelmet aratott Oroszország ellen, az olimpiai jégkorongtorna negyeddöntőjében. A nap meglepetését a szlovákok szolgáltatták, miután legyőzték a címvédő svédeket.

 

HIRDETÉS


Az első negyeddöntőben az Egyesült Államok és Svájc találkoztak, az európaiak az elmúlt három mérkőzésükön hosszabbítást követően tudtak csak dűlőre jutni az ellenfelekkel, sőt egy mérkőzéssel többet is kellett játszaniuk, ugyanis az Egyesült Államokkal ellentétben pótselejtezőn vívták ki a negyeddöntős szereplés jogát. A mérkőzésen az iramra nem volt panasz, viszont a helyzetekre igen, a kapuk előtt kevés gólszerzési lehetőség alakult ki. Ez ismételten a svájciak fegyelmezett játékát dicséri, amikor pedig az amerikaiak helyzetbe kerültek akkor Jonas Hiller kapus rendre hárította a próbálkozásokat. A második harmad utolsó másodpercében bekerült ugyan a svájci kapuba a játékszer, de a hivatalos visszajátszás azt mutatta, hogy a játékidő lejártakor a korong a gólvonal fölött helyezkedett el, így a játékvezetők jogosan érvénytelenítették a találatot. A záró játékrész elején egy emberelőnyt követően Parise szerencsés góllal juttatta előnyhöz az amerikaiakat, majd az utolsó percben szerzett üres kapus találattal beállította a végeredményt.Az orosz-kanadai meccs sokak szerint a jégkorongtorna döntője kellett volna legyen, azonban a kanadaiak csoportbeli gyenge szereplése végett már a negyeddöntőben találkozott egymással a két gárda. A kanadai edző a csoportmeccsek után megkeverte a sorait, így a sorok összeszokottságát illetően a németek elleni pótselejtező kapóra jött nekik. A meccset nagy lendülettel kezdték a csapatok, és egy szép akció végén Getzlaf megszerezte a vezetést a juharleveleseknek. A hazaiak nagyszerű védekezése miatt az oroszok próbálkozásai ritkán jutottak el Roberto Luongo kapujáig. A 13. percben Boyle egy emberelőnyös góllal kettőre növelte az előnyt, majd Malkin hibája után Nash szerzett gólt. Az oroszok mestere ennél az állásnál időt kérni kényszerült, aminek meg is lett az eredménye: Kalinin takarásból lőtte ki a hosszú felsőt. Egy perccel a játékrész vége előtt Morrow visszaállította a háromgólos különbséget, majd a második harmad első perceiben újabb két kanadai találat született. A 25. percben hihetetlen 6-1-et mutatott az eredményjelző, erre még a kanadaiak legelvakultabb szurkolói sem számítottak. Innentől kezdve gyakorlatilag már nem forgott veszélyben a juharleveleseknek a továbbjutás annak ellenére, hogy az oroszoknak még sikerült szépíteni.


A harmadik negyeddöntő mind játékban, mind gólokban messze elmaradt az előzőtől, a finn-cseh meccs első két harmadában kiegyensúlyozott játék folyt, gólt viszont egyik gárda sem tudott szerezni. Hat perccel a mérkőzés vége előtt egy emberelőnyt kovetően megszerezték a finnek a vezetést, Hagman ért bele Niskala távoli bombájába, a korong pedig Vokoun lábai között ment be a cseh kapuba. Az utolsó két percre az egyenlítés reményében a csehek lehozták a kapusukat, de a Detroit Red Wings játékosa, Valteri Filppula távolról megszerezte a győzelmet jelentő találatot a finneknek.

Az utolsó meccsen meglepő eredmény született, a fegyelmezetten játszó szlovák csapat legyőzte az eddigi veretlen svédeket. Az első harmad gólnélküli döntetlennel zárult, a második derekán egy perc alatt kétgólos előnyt szerzett a szlovák csapat, amit a címvédők ugyancsak egy perc alatt kiegyenlítettek. A harmad végén Demitra ismételten a szlovákokat juttatta előnyhöz, majd a harmadik játékrész 10. percében Zetterberg hibájából Kopecky kettőre növelte a különbséget. Erre a találatra Alfredsson gyorsan válaszolt, de az egyenlítés már nem jött össze az északiaknak, így a kanadaiak ellenfele a szlovák csapat lesz az elődöntőben.


Eredmények:

Egyesült Államok-Svájc 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)
Gól:
Parise (43., 60.)

Kanada-Oroszország 7-3 (4-1, 3-2, 0-0)
Gól:
Getzlaf (3.), Boyle (13.), Nash (13.), Morrow (19.), Perry (24., 30.), Weber (25.), illetve Kalinin (15.), Afinogenov (25.), Gonchar (32.)

Finnország-Csehország 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)
Gól:
Hagman (54.), Filppula (59.)

Szlovákia-Svédország 4-3 (0-0, 3-2, 1-1)
Gól:
Gaborik (28.), Sekera (29.), Demitra (40.), Kopecky (50.), illetve Hornqvist (34.), Zetterberg (35.), Alfredsson (50.)


Az elődöntők párosítása (zárójelben a kezdési időpontok romániai idő szerint):

Egyesült Államok-Finnország (péntek, 22:00)
Kanada-Szlovákia (szombat, 4:30)

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas