A téli olimpiai játékokon megrendezésre kerültek a férfi jégkorongtorna pótselejtezői, a mérkőzések után kivétel nélkül az esélyesebb csapatok örülhettek, azonban sem a csehek, sem padig a szlovákok nem számítottak ilyen szoros meccsekre.

" /> Sportoldal.ro - Jöhet az Oroszország-Kanada meccs

Jöhet az Oroszország-Kanada meccs


A téli olimpiai játékokon megrendezésre kerültek a férfi jégkorongtorna pótselejtezői, a mérkőzések után kivétel nélkül az esélyesebb csapatok örülhettek, azonban sem a csehek, sem padig a szlovákok nem számítottak ilyen szoros meccsekre.

HIRDETÉS


A férfi jégkorongtorna pótselejtezőinek első mérkőzése ígérkezett a legszorosabbnak, ugyanis ezen a találkozón a svájci, illetve a fehérorosz csapat találkozott egymással. A nagyobb esélyeket a svájciaknak adták a szakértők, azonban Kaluzny első percben szerzett találata megcáfolta az előzetes számítgatásokat. A svájciak nem hagyták annyiban a dolgot, és Sprunger emberelőnyből egyenlített. A második játékrészben egy újabb gyors emberelőnyös góllal már Svájc állt jobban, azonban Zakharovnak sikerült az egyenlítés. A harmadik harmadban, illetve a 10 perces hosszabbításban sem született újabb találat, így büntetőlövésekkel döntötték el a győztes sorsát. A svájciaktól Deruns és Lemm is betalált, míg a túloldalon csupán Meleshko, így az Egyesült Államok ellenfele a negyeddöntőben Svájc lesz.A második pótselejtezőn az eddig nyeretlen német válogatottnak nem nagyon jósolt senki esélyt a házigazdák ellen. A németek tíz percet bírták gól nélkül, Greiss kapus nagyszerű védéseinek köszönhetően, aztán beindult a kanadai gépezet. 1-0-ás első harmadot követően a második egy Shea Weber bombagóllal indult, amelyet az „elkövető" sem látott, ugyanis az elemi erővel meglőtt korong zavartalanul jutott túl a német hálón. A visszamutatáson azonban tisztán látszott, hogy a korong a hálón átjutva érkezett meg a kapu hátához. A játékrész feléig, még Jerome Iginla kétszer bevette a német kaput, így megnyugtató négygólos előnynél visszavettek az iramból a juharlevelesek. Ennek ellenéra, az utolsó játékrészben tovább nőtt a különbség, a végén pedig 8-2-es kiütéses kanadai győzelmet nyugtázhattak a jelenlévők. A juharlevelesekre azonban egy nap múlva nehéz feladat vár, ugyanis az oroszokkal kell farkasszemet nézzenek a negyeddöntőben, sokak szerint a két legerősebb kerettel rendelkező gárda csap össze a második negyeddöntőben.A Csehország-Lettország meccs első harmadában úgy tűnt minden a papírformának megfelelően alakul, Rolinek és Fleischmann találataival a csehek megnyugtató előnyt szereztek az első harmadban. A második játékrész gól nélkül zárult, a harmadik harmad közepétől a csehek visszaesését könyörtelenül kihasználták a baltiak és kiegyenlítettek. A 10 percesre tervezett hosszabbításban tapogatózva kezdtek a felek, majd egy nagyszerű Vokoun védést követően David Krejci iramodott meg, a Boston Bruins csatára takarásból leadott okos lövése Masalskis (fotó) kapus lábai között utat talált a hálóba. Ezzel a találattal a csehek továbbléptek a negyeddöntőbe, azonban az örömük nem lehetett felhőtlen, ugyanis a vasárnap Ovechkinnel ütköző Jaromir Jagr nagy valószínűséggel nem tudja vállalni a játékot a finnek ellen.


Az utolsó pótselejtező Lubos Bartecko (fotó) súlyos sérülésével indult, a szlovák csatár miután ütközött Tollefsennel eszméletét vesztette, és hordágyon kellett korházba szállítani. A norvég játékos megkapta a jogos büntetését, az orosz-kanadai játékvezetői páros gyorsan zuhanyozni küldte a 25 éves védőt. Az ötperces előnyben kétszer is betaláltak a szlovákok, amit a harmad végéig meg is őriztek. Innentől kezdve aztán lejátszódott a cseh-lett meccs forgatókönyve, a második harmad végére döntetlent mutatott az eredményjelző. Az utolsó harmadra egy kitűnően védekező szlovák csapat jött ki az öltözőből, Satan 49. percben szerzett találata pedig a továbbjutást jelentette. A szlovákok a negyeddöntőben az címvédő svédek ellen lépnek pályára romániai idő szerint csütörtök reggel 7 órai kezdettel.

 Eredmények:

Svájc-Fehéroroszország 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0) - büntetőkkel
Gólszerzők:
Sprunger (13.), Domenichelli (28.), Lemm (70. -GWS), illetve Kaluzny (1.), Zakharov (36.)

Kanada-Németország 8-2 (1-0, 3-1, 4-1)
Gólszerzők:
Thornton (11.), Weber (23.), Iginla (24., 29.), Crosby (42.), Richards (47.), Niedermayer (52.), Nash (57.), illetve Goc (37.), Klinge (59.)

Csehország-Lettország 3-2 (2-0, 0-0, 0-2, 1-0) - hosszabbítás után
Gólszerzők:
Rolinek (6.), Fleischmann (12.), Krejci (66.), illetve Cipulis (53.), Redlins (57.)

Szlovákia-Norvégia 4-3 (3-1, 0-2, 1-0)
Gólszerzők:
Handzus (8.), Gaborik (10.), Zednik (19.), Satan (49.), illetve Zuccarello Aasen (19.), Vikingstad (28.), Bastiansen (40.)

A negyeddöntők párosítása (zárójelben a kezdési időpontok romániai idő szerint) :

Egyesült Államok-Svájc (szerda, 22:00)
Oroszország-Kanada
(csütörtök, 2:30)
Finnország-Csehország (csütörtök, 5:00)
Svédország-Szlovákia (csütörtök, 7:00)

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas