A Csíkszereda környékén zajló Sítájfutó Világhét második napján a cseh csapat kísérő autója megcsúszott, és ütközött egy Dacia személygépkocsival, az ütközés nyomán a Dacia vezetője életét vesztette.

" /> Sportoldal.ro - Szomorú autóbaleset szürkítette a második napot

Szomorú autóbaleset szürkítette a második napot


A Csíkszereda környékén zajló Sítájfutó Világhét második napján a cseh csapat kísérő autója megcsúszott, és ütközött egy Dacia személygépkocsival, az ütközés nyomán a Dacia vezetője életét vesztette.

HIRDETÉS


A második napon a hosszú távú versenyek kerültek megrendezésre a Csíkszereda környékén zajló Sítájfutó Világhét keretén belül. A férfiak versenyén 21.1 km-es távot kellett abszolváljanak a versenyzők, de a hosszú táv mellett az erős havazással is meg kellett küzdeni. A versenyt a finn Staffan Tunis nyerte megelőzve az előző nap diadalmaskodó orosz Eduard Krenyikovot és honfitársát Andrei Grigorievet. A női 14.3 km-es versenyen ugyanaz a három sportoló állhatott dobogóra mint a középtávú versenyen, az előző nap harmadik helyen záró norvég Marte Reenaas nyert, a finn Liisa Anttila második ezüstérmét is begyűjtötte, míg a középtávú győztes Tatjana Vlaszova lecsúszott a dobogó harmadik fokára.

Az ifjúsági (U20-as) korosztályban mind a lányoknál, mind a fiúknál sikerült a duplázás, a lányoknál a norvég Kvale Barbro, míg a fiúknál az orosz Mihail Utkin diadalmaskodott. Az utánpótlás (U17-es) versenyeket a svédek uralták, a lányoknál Linda Lindkvistnek sikerült a begyűjteni második aranyát, míg a fiúknál Ulrich Nordberg az előző napi ezüstérmét cserélte aranyra. A veteránok versenyében a 40 éves kategóriában Csíkszereda polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán a hatodik helyen zárta a 10.2 km-es versenyt.

A pénteki szünnapot követően szombaton a sprintszámokat rendezik, majd vasárnap a váltóversenyekkel zárul a sítájfutó világhét.Eredmények:

Felnőtt világkupa futam, Európa-bajnokság:

Nők (34 induló):
1. Marte Reenaas (norvég), 2. Liisa Anttila (finn), 3. Tatjana Vlaszova (orosz), ..., 26. Auer Mónika, 30. Hepcal Andrea Corina, 31. Danilă Andrea.

Férfiak (64 induló):
1. Staffan Tunis (finn), 2. Eduard Krenyikov (orosz), 3. Andrei Grigoriev (orosz), ..., 35. Marian Ciprian Alin.

Ifjúsági (U20) Világbajnokság:

Lányok (40 induló):
1. Kvale Barbro (norvég), 2. Maria Nordström (svéd), 3. Magdalena Olsson (svéd), ..., 34. Cărăuşan Patricia Roxana, 35. Brezian Cristina.

Fiúk (54 induló):
1. Mihail Utkin (orosz), 2. Anton Sjökvist (svéd), 3. David Bejmer (svéd), ..., 34. Hrenciuc Vasile, 37. Molnár Teodor, 43. Barkász Dániel.

Ifjúsági (U17) Európa-bajnokság:

Lányok (25 induló):
1. Linda Lindkvist (svéd), 2. Lisa Lindgren (svéd), 3. Tatjana Oborina (orosz), ..., 18. Roman Teodora, 19. Anghel Andra, 22. Horvath Mădălina Emilia, 23. Tetişan Anca.

Fiúk (33 induló):
1. Ulrich Nordberg (svéd), 2. Alekszej Popov (orosz), 3. Lauri Nenonen (finn), ..., 17. Mercar Alex Dorin, 20. Ştefan Libotean, 21. Bogdan Dan Cazian, 24. Bele Felician.

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas