A Sportclub a hétvégén 4. helyen végzett a Mol-liga négyes döntőjében, ez az eredmény nagyrészt az egyéni hibáknak tudható be. A sportoldal.ro stábja kint volt a helyszínen és tudósított a mérkőzésekről.

" /> Sportoldal.ro - A vereségekből tanulni kell...

A vereségekből tanulni kell...


A Sportclub a hétvégén 4. helyen végzett a Mol-liga négyes döntőjében, ez az eredmény nagyrészt az egyéni hibáknak tudható be. A sportoldal.ro stábja kint volt a helyszínen és tudósított a mérkőzésekről.

HIRDETÉS


Péntek reggel három társammal együtt indultunk el a „kincses városból", a cél Dunaújváros volt, ahol szombaton és vasárnap megrendezésre került a Mol-liga négyes döntője. Első megállónkat Debrecenben ejtettük meg, ahol egy órás séta alatt találkoztunk egy csoport fehérorosz futsaldrukkerrel, akik a Portugália elleni meccsre hangoltak, ezen kívül semmi furcsát nem véltünk felfedezni a "napba öltözött" városban.

A következő célpont Székesfehérvár volt, ugyanis este az EBEL listavezetője, a Graz 99ers látogatott a Fejér megyei városba. A mérkőzés előtt két órával érkeztünk meg az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok parkolójába, ahol Sportclub-címerrel ékesített mezekbe öltözött szurkolókat véltünk felfedezni. A pálya előtt az egykori volános csapatkapitány emlékművénél elhelyeztünk egy mécsest a tavaly szívinfarktusban elhunyt „Csicsó" emlékére. A mérkőzésen külön szektor volt fenntartva a mintegy százfős csíki szurkolóhadnak, akiket már a bejárat előtt sörrel fogadtak a hazaiak. A meccs ünnepélyes kezdő bedobását Csíkszereda polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán végezte el. A Volán egygólos vereséget szenvedett a helyzeteit jobban értékesítő listavezetőtől, de a csíki szurkolóknak nem volt okuk a panaszra, ugyanis a záró játékrész elején a székely kisváros szülötte és büszkesége, „Pire" (Mihály Árpád) megszerezte a Volán második találatát.

Másnap Dunaújváros felé vettük az irányt, és megérkeztünk a sportbázishoz, ahol a labdarúgópálya, illetve a sportcsarnok között ékeskedett a műjégpálya. A még zárt kapuk előtt a biztonságiak fogadtak. Miután elmeséltük nekik, hogy kik vagyunk és kit keresünk, rögtön segítettek, így könnyen bejuthattunk a sajtórészre. Időközben gyülekeztek a Sportclub-szurkolók is, mintegy 150 fő gyűlt össze a cserepad fölötti lelátón. A mérkőzés jól indult, azonban sajnos rosszul végződött, az újpestiek könyörtelenül kihasználták a védelmi megingásokat, és egygólos győzelmet arattak. A második elődöntő talán még nagyobb meglepetéssel ért véget, így összejött az álomdöntő, igaz, ezt csak a harmadik helyért vívhatta a Sportclub és a hazai csapat.

Vasárnap a csalódott csapatok meccse izgalmasra sikerült, hiába vezetett két góllal a Sportclub a meccs kétharmadánál, a dunaújvárosiaknak sikerült egyenlíteni, majd a hosszabbítás vége előtt 4 másodperccel a győzelmet is megszerezni. Sovány vigasz volt a hazaiaknak, azonban abban mindenki egyetértett, hogy a Vasas Budapest Stars megérdemelten győzte le az újvárosiakat az elődöntőben. A nagydöntőre kevesen voltak kíváncsiak, viszont a két budapesti csapat szurkolói így is jó hangulatot teremtettek. Egy kiegyenlített első harmadot követően a másodikban a Stars a maga javára billentette a mérleg nyelvét, elhódítva a Mol-liga trófeát.

A döntő után megköszöntük a szíves fogadtatást az újvárosiaknak, akik kitettek magukért, és hazafele vettük az utunk. A vártnál szorosabb, és talán színvonalasabb meccseknek lehettünk szemtanúi, így a kevésbé jó eredmény ellenére sem voltunk csalódottak. Bosszantó viszont, hogy egy kicsit nagyobb odafigyeléssel a győzelem sem lett volna lehetetlen a Sportclubnak, de nincs idő a sebek nyalogatására. Tovább kell lépni, szombaton már Bukarestben kellene Román Kupát nyerni az  elmúlt évek szürkeségéből kilábalni látszó Steaua-Rangers ellen.


Szabó ElődCímkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas