Húsz év már nem kis idő, főleg egy romániai magyar egyetemistabajnokság esetében, az évforduló alkalmából a szervezők kicserélik a vándorserleget.

" /> Sportoldal.ro - Új vándorserleg a láthatáron

Új vándorserleg a láthatáron


Húsz év már nem kis idő, főleg egy romániai magyar egyetemistabajnokság esetében, az évforduló alkalmából a szervezők kicserélik a vándorserleget.

HIRDETÉS


Az eltelt idő alatt nem csak az ELDK vált ismertté az erdélyi egyetemisták körében, hanem a bajnokság egy meghatározó szimbóluma, az Erdélyi Labdarúgó Diákkupa vándorserlege is.

A XX. jubileumi évre megérett az idő, hogy a régi vándorserleget egy újabb, a mai korhoz jobban illő serlegre cseréljék.

A mostani vándorserleg 1995 óta szolgálja a bajnokságot, vagyis a VI. ELDK-n jelent meg. Az azóta eltelt időszakban a Temesvári Góbék csapatának 1994 és 1997 között 4-szer sikerült megnyerniük a bajnokságot, ami napjainkban a vándorserleg elnyerését jelentené, viszont az akkori időkben még nem létezett a „zsinórban nyerek 3 kupát és miénk a vándorkupa" szabály, így a serleg az ELDK-é maradhatott.
A hátralevő években a vándorserleg kézről-kézre került, senki nem tudta 3 egymás utáni bajnokság megnyerésével elhódítani. Két csapat járt közel hozzá, az egyik a nagyváradi Butélia, akik a 2000 és 2001-es győzelmek után, 2002-ben már nem tudtak a csúcsra érni. A másik ilyen csapat a Kolozsvári Góbék voltak, akik ugyan megnyerték háromszor is a bajnokságot az utóbbi években, de ezt nem egymás utáni esztendőkben hajtották végre.

A vándorserleg 15 éves pályafutása alatt 5-5 évet töltött Kolozsváron illetve Nagyváradon, 3-szor került Temesvárra, míg egyszer Marosvásárhelyen húzta ki az évet. Az új serleg a mostanihoz hasonlóan kb. 1 méter magas lesz és talapzatán ezúttal az összes bajnok neve fel lesz tüntetve, valamint lesz hely a következő húsz év bajnokainak is. A címvédő Nagyváradi Zsukások csapata tehát utoljára véseti fel nevét a serlegre, mely után a szimbólum az Udvarhelyi Fiatal Fórum székhelyére kerül.Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas