Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége december 21-23. között Székelyudvarhelyen szervezi a XX. Erdélyi Labdarúgó Diákkupát.

" /> Sportoldal.ro - XX. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa

XX. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa


Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége december 21-23. között Székelyudvarhelyen szervezi a XX. Erdélyi Labdarúgó Diákkupát.

HIRDETÉS


Az erdélyi magyar diákok labdarúgó bajnoksága a '89-es történelmi fordulatot követő időszak legrégibb és legszebb hagyományokkal rendelkező amatőr ifjúsági sporteseménye. A két évtizedes sorozat kezdeti éveinek szervezője a Brassói Magyar Diákszövetség (BMDSZ) volt, majd a lebonyolítást átvette az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) és az Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ), a huszadik rendezvény társszervezője és támogatója pedig a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége (MISZSZ).

A XX. diákkupának december 21-23. között ismét a székelyudvarhelyi Városi Sportcsarnok ad otthont, a serlegért Kolozsvár, Temesvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Brassó, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Jászvásár és Székelyudvarhely egyetemi központjainak csapatai mérkőznek majd.

Az ELDK küzdelmein a már hagyományosan résztvevő egyetemista városok mellett, a szervezők célja egy olyan egyetemista bajnokság megszervezése, mely méltó a XX. jubileumi Erdélyi Labdarúgó Diákkupához. Éppen ezért a hagyományokkal szakítva a 2009-es ELDK legfőbb feladata egy olyan bajnokság tető alá húzása, mely összefogja a Kárpát-medence magyar egyetemista csapatait és a 3 napos „tombolás" mellett egy helyen méretteti meg játéktudásukat.

A tavalyi kiírásban már kísérleti jelleggel beszállt a küzdelemsorozatba egy debreceni egyetemista csapat, név szerint az Á-men FC. E szereplés meghatározó lehet az ELDK történetében, hisz szereplésük a szervezők és a csapat közötti kölcsönös pozitív visszajelzéseknek köszönhetően az idén már bátrabb jövőtervezésre és fejlesztésre sarkallta a szervezőbizottságot.

A szervező Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetség kapcsolatainak köszönhetően sikerült szétküldeni a Kárpát-medence magyar városaiba egy olyan ELDK-ról szóló felhívást, mely remélhetőleg sok magyar egyetemista érdeklődését felkelti. Visszajelzés érkezett már többek között a budapesti ELTE egyetemről, illetve egy felvidéki egyetemista csapat is készülődik.

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas