Egy nagyon mosolygós, szemmel láthatóan boldog és kiegyensúlyozott Szűcs Gabriellával találkoztunk a debreceni Szabella Kupán. A mindig közvetlen kézilabdázónőt a román bajnok Oltchimnál töltött első szezonjáról kérdeztük.

" /> Sportoldal.ro - Szűcs: idén közelebb kerülnénk a BL-serleghez

Szűcs: idén közelebb kerülnénk a BL-serleghez


Egy nagyon mosolygós, szemmel láthatóan boldog és kiegyensúlyozott Szűcs Gabriellával találkoztunk a debreceni Szabella Kupán. A mindig közvetlen kézilabdázónőt a román bajnok Oltchimnál töltött első szezonjáról kérdeztük.

HIRDETÉS


- Tavaly, az olimpia után, pihenés nélkül kezdted az új idényt. A nagyon hosszú szezon után sikerült kicsit pihenni?
- Igen, most a nyári szünet egy kicsit hosszabb volt, és mivel már beilleszkedtem a csapatba, a felkészülés sokkal könnyebb volt, aminek nagyon örülök.

- Hogyan sikerült beilleszkedni, milyenek az új lányok?

- Hála Istennek, nagyon jól, az első pillanattól kezdve meglepően nagy-nagy szeretettel fogadtak. Egyből egy tornával kezdtünk az olimpia után, amikor a születésnapomat is ünnepeltem, és egy csodaszép ajándékkal leptek meg. Komolyan el voltam ájulva a meglepetéstől. És azóta is bármire szükségem van, segítenek, vagy ha egyedül vagyok, nem is hagynak, azonnal hívnak kávézni vagy valahova. Egyszóval állandóan figyelnek, és segítenek ha valamire szükségem van. Az új lányok közül Ionela Galca jó, hogy visszajött, mert nagy szüksége volt rá a csapatnak. Oana Manea is egy nagyon szuper játékos, de nagyon sok meccsünk van, és felváltva könnyebben megoldják a feladataikat.

- És egy világklasszissal erősödött a csapat...

- Ebben a csapatban nagyon sok világklasszis van. Nagyon sok szuper lány, úgymint ember is, nemcsak sportoló. És ugye érkezett Paula Ungureanu, aki tud magyarul, mert két évet Dunaújvárosban védett, és van amikor vele magyarul beszélünk. Csak odaszól, hogy mondjad nyugodtan magyarul, és akkor mi úgy folytatjuk. És a zilahi születésű Talida Tolnaival is szoktam magyarul beszélni, mert neki magyar az apukája.

 - Sikerült-e megbarátkozni a román nyelvvel?
- A román nyelv is egyre jobban megy, járok nyelvtanárhoz is, illetve a lányok nagyon sokat segítenek nekem.

- A mögötted álló szezonban az Oltchimmal bejutottak a BL elődöntőjébe, miközben edzőváltások voltak. Hogyan értékeled az elmúlt idényt?
- Tényleg eseménydús év volt. Nagyon örülök, hogy sikerült a négy közé jutni a BL-ben, ez a csapatnak is nagyon nagy siker volt, illetve számomra is, mert először játszottam BL-mezőnyben. Fantasztikus volt, de azért remélem, hogy idén még közelebb kerülünk a kupához. Emellett nagyon örülök, mert meglett az első bajnoki érmem is, amire már régóta vártam. Remélem aztán majd magyar színekben is lesz, de most nagyon boldog voltam, amikor nyakamba akasztották a román bajnoki érmet.

 - Az Oltchim csapatával újabb nehéz idény elé néztek, hogyan sikerült a felkészülés?
- Nagyon kemény volt, egy francia erőnléti edző, Frank Khun segítette a felkészülésünket. Voltunk a tengerparton, Konstancán, ahol a homok újabb nehézséget jelentett, de úgy érzem, hogy nagyon jól sikerült. Utána Szerbiába, a hegyekbe mentünk, amelynek magaslati edzőtábor jellege volt. Úgy érzem, ez sokat számított a csapatnak, mert gyorsabbak lettünk, dinamikusabbak, és most jött a „meccses" időszak, amit már nagyon vártunk. A nehéz edzések után azért sokkal jobb, hogy labdát is foghatunk.

- Tavaly a klubodnál nagyon sok szerepet vállaltál védekezésben, és idén, Valeria Beşe felépülésével, várhatóan ti lesztek a védelem tengelyében. Nem hiányzik, hogy támadásban is több lehetőséget kapj?
- Először is köszönöm a „kitüntetést", és hiányzik. Most a felkészülési meccsek alkalmával úgy láttam, hogy egyre többet vagyok fenn támadásban. Rengeteg tornát játszunk, és ezalatt az edző állandóan forgatja a csapatot, így minimum 30-40 percet szoktam játszani meccsenként. Ennek nagyon örülök, és remélem ez megmarad a bajnoki és a Bajnokok Ligája meccseken is. Nagyon jó már az olimpia szempontjából is, mert szeretnék állandó tagja maradni a magyar válogatottnak.

-Ha már a válogatottat említetted, mit szólsz Mátéfi Eszter, szintén erdélyi származású sportoló szövetségi kapitányi kinevezéséhez?
- Nagyon boldog vagyok, gratuláltam is neki, mert tudom milyen nehéz oda eljutni egy erdélyi magyarnak. Nagyon büszke voltam rá és jó érzés.Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas