Bár, csak a hatodik helyen végzett a bajnokságban, a marosvásárhelyi ESK-Medicina női röplabda csapata, mégis elindulhat egy nemzetközi kupában, ugyanis az előtte végzők közül nem mindenki vállalta a határon-túli megmérettetéseket.

" /> Sportoldal.ro - Röplabda: Olimpiai központ és Balkán-kupa Marosvásárhelyen

Röplabda: Olimpiai központ és Balkán-kupa Marosvásárhelyen


Bár, csak a hatodik helyen végzett a bajnokságban, a marosvásárhelyi ESK-Medicina női röplabda csapata, mégis elindulhat egy nemzetközi kupában, ugyanis az előtte végzők közül nem mindenki vállalta a határon-túli megmérettetéseket.

HIRDETÉS


Így az egyesület vezetősége arra az elhatározásra jutott, hogy a Balkán-kupában próbál szerencsét, ráadásul az egyik csoport házigazda szerepét is megkapták.

Némileg kényszerből is megfiatalított csapattal vág neki a következő idénynek a régi edzőpáros. Valerian Luka és Laurentiu Magdas az elmúlt idényben ifjúsági országos bajnok csapatra alapozhat, hozzájuk visszatér a sérülésből Rafa liberó és Breban. A múlt bajnokság második felét súlyos anyagi gondokkal átvészelt együttes egyetemi helyekkel próbálja magához „láncolni" a fiatalokat, ugyanis a 2009-2010-es tanévtől az Orvosi és Gyógyszerészeti egyetem keretén belül a kinetoterápia szak mellett egy testnevelés szak is beindul. Ennek köszönhetően a fiatalok beiskolázásával legalább három évre stabil kerettel számolhatnak az edzők (ehhez még hozzátehetjük, hogy a serdülők korosztályában is bajnok volt a CSU, így jóval hoszabb időre biztosítva van az utánpótlás).

Sajnos az anyagiak miatt távozott a klubtól az ország egyik legjobb feladója, Bardócz Orsolya, és hasonló okok miatt a klub kénytelen volt megválni két szerb légiósától, Nikicstől és Maleticstől. Szintén a távozók listáját gyarapította Cristina Zanfir is.

                               Bardócz Orsi megunta a sok hitegetést

Ilyen körülmények között átmeneti idénynek néz elébe a marosvásárhelyi együttes, van olyan játékosuk, aki 6 hónapja nem kapta meg a fizetését. Luka Valerijan vezetőedző szerint, ha nem lesz anyagi háttér, akkor elsősorban az ifi játékosokra alapozva megpróbálják átvészelni a következő bajnokságot. Ha egy kis pénzhez jutnak, akkor egy ukrán emelőt, illetve egy szerb és egy moldáv ifit szeretnének szerződtetni. Szintén Maros megye központjába érkezik két-két serdülő a dicsőszentmártoni illetve a maroshévízi röplabdacsapattól. Mindketten a korosztályos válogatott tagjai.

         - Két korosztályban ezek a lányok az országban a legjobbak voltak, előbb-utóbb a felnőtteknél is azzá válnak - fogalmazták meg a vásárhelyi röplabda szakemberek. Constantin Copotoiu tiszteletbeli klubelnök szerint folytatni kell a piramidális fejlődést, amihez azonban nem elég a Tanügyminisztériummal kötött szerződés az olimpiai központhoz, ehhez a város támogatására is szükség van.

A MOGYE (Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem) rektora részt vett azon a városi tanácsülésen, ahol Marosvásárhely önkormányzata elfogadta a társulási szerződés meghosszabbítását, és 400 000 lejes támogatást is megszavazott az olimpiai központ támogatására.

Copotoiu azonban igencsak szkeptikus a pénzátutalással kapcsolatosan: - Mi voltunk az első marosvásárhelyi klub, amely társulási szerződést kötött a helyi polgármesteri hivatallal, de sajnos a megszavazott támogatás igen csekély része jutott el hozzánk - mondta a rektor, majd hozzátette: - Remélem ezúttal nem úgy lesz.

A női röplabda bajnokság októberben kezdődik, de előtte - szeptember 11-13.-a között - Marosvásárhelyen rendezik a Balkán-kupa egyik csoportjának küzdelmeit. A csoportban a házigazda mellett a görög Pannoniosz Athén, a montenegrói Rudar Plevja valamint a bosnyák Tuzla szerepel.

A felkészülés legfontosabb állomása szeptember elején egy horvátországi edzőtábor és barátságos torna lesz.Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas