Hétfő hajnalban drámai küzdelemben győzött a Pittsburgh Steelers az Arizona Cardinals ellen a Tampaban megrendezett XLIII. Super Bowl döntőjében.

" /> Sportoldal.ro - Super Bowl győztes a Pittsburgh

Super Bowl győztes a Pittsburgh


Hétfő hajnalban drámai küzdelemben győzött a Pittsburgh Steelers az Arizona Cardinals ellen a Tampaban megrendezett XLIII. Super Bowl döntőjében.

HIRDETÉS


Nagy csatát hozott a XLIII. Super Bowl döntő, az utolsó másodpercekig kétes volt a győztes kiléte, a lelátókat zsúfoltságig megtöltő nézők jól szorakoztak. Az első negyed pontszegényre sikerült, egyedül Jeff Reed 18 yardos field gólja ért pontot a tabellán. Ezzel a Steelers három pontos vezetést szerzett, de a második negyed első percében Gary Russell touchdown futását követően már jelentős előnyre tettek szert. Mindkét irányító jól játszott, a Steelersnél Ben Roethlisberger, míg a Cardinalsnál Kurt Warner osztogatta pontosana  passzokat. A negyed derekán Ben Patrick kapott egy passzt Warnertől, és az touchdownt érő elkapása után máris partiba volt az Arizona. Nyolc perccel később azonban tévedett a  Cardinals irányítója, a passzát elkapta a remek védő James Harrison és meg sem állt a végzónáig. Szünetben tíz pont volt a Steelers előnye, de semmi sem volt eldőlve a mérkőzésen.

A harmadik negyed kísértetiesen hasonlított az elsőre, ebben a játékrészben is csak Jeff Reed tudott eredményes lenni. A záró játékrészt tizenhárom pontos előnnyel kezdte a Pittsburgh, de a Cardinals nem adta fel a találkozót. Kurt Warner pontos passzainak köszönhetően Larry Fitzgerald két touchdownt is szerzett, míg a túloldalon a Sttelers támadások rendre elakadtak a Cardinals védelmében. Fitzgerald második touchdown elkapását követően, már az Arizona vezetett 23-20-ra, de a Steelers nem adta fel és 42 másodperccel a vége előtt a meccs emberének választott Santonio Holmes megszerezte a  győzelmet.

Az idei Super Bowl döntő kísértetiesen hasonlított a tavalyihoz, ugyanis a tavaly is az utolsó percben döntötte el a találkozót a New York Giants a maga javára a jóval esélyesebb New England Patriots ellen. A Steelers a hatodik Super Bowl győzelmét aratta és ezzel az NFL legeredményesebb csapata lett megelőzve az ötszörös győztes Dallas Cowboys illetve San Francisco 49ers csapatait.

Pittsburgh Steelers-Arizona Cardinals 27-23

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas