Trandafir Norbert háromszor állhatott rajtkockára a Vízkockának becézett olimpiai uszodában. Interjú egy fiatal marosvásárhelyi olimpikonnal, aki Pekingből nyilatkozott a sportoldal.ro-nak.

" /> Sportoldal.ro - "Először éreztem, hogy amit eddig dolgoztam, látszik is"

"Először éreztem, hogy amit eddig dolgoztam, látszik is"


Trandafir Norbert háromszor állhatott rajtkockára a Vízkockának becézett olimpiai uszodában. Interjú egy fiatal marosvásárhelyi olimpikonnal, aki Pekingből nyilatkozott a sportoldal.ro-nak.

HIRDETÉS


A vásárhelyi úszó mindháromszor megpróbálta kihozni magából mindazt, amit az elmúlt hónapok során felhalmozott, de egy fránya nátha megakadályozta abban, hogy nagyot javítson eddigi legjobbjain. De így sem volt szégyenkezni valója, belekóstólt az ötkarikás világba, Londonban 2012-ben már más lesz.

– Hogy tudtál megfázni olyan melegben?

– Úgy, hogy a buszokban egyfolytában maximumon megy a légkondicionálás... És én amúgy is allergiás vagyok a légkondicionálásra. A szobámban egy másodpercig nem ment a légkondi, pont ezért. Nehogy valami legyen...És végülis csak sikerült...

– Több napja tart a megfázásod, és ez befolyásolta is a teljesítményedet. Ma viszont jól ment. Kezdesz helyrejönni?

– Ma már jobban éreztem magam.

trandafir2.jpg– Így már más? Elégedett vagy a mai eredményeddel?

– Elég jó... A váltóban igazából jobbat szerettem volna, de így is jó. Ahhoz képest, hogy mennyire beteg vagyok, jó.

– Milyen volt egyébként a staféta? A realitás ebben a futamban ez volt, de az idő milyennek tûnt?

– Új országos csúcs, tehát nagyon jó.

– Az igaz, de még mennyi maradt benne?

– Sok lehetett volna, több mint egy másodperc is kijöhetett volna összesen.

– A beugrásnál szenzációs volt a reakcióidőd, 0,03 másodperc.

– Azon én is meglepődtem.

– Doppingvizsgálat?

– Nem volt, nem volt miért.

– Hagyjuk az úszást. Mi volt az, ami meglepett Kínában?

– Az első megdöbbenésem már a nyitóünnepségen volt: nem láthattam élőben. És még csak televízióban sem. Tehát nekem fogalmam sincs, hogy milyen volt, hogy nézett ki. És én arra vártam végig, hogy fogom látni...

– Hol voltál, mi történt?

– A sportolók közül senki nem látta, mert mi a bevonulásig benn voltunk a tornacsarnokban, és nem volt egy televízió se, hogy valamit láthassunk is. Úgymond "el voltunk tiltva".

– Egyetlen tévét sem hagytak?

– Semmit. Volt két kivetítő, de azok sem mûködtek. Aztán hallottam, hogy csaltak a nyitóünnepségen. De nem tudom, mit mondjak, mivel én még annyit sem láttam, mint ti otthonról...

trandafir5.jpg

– Milyen volt a megnyitón a Madárfészek stadion?

– Hát nagyon meleg... Azt hiszem több, mint 50-60 fok lehetett ott lenn a pályán. De másképp egy utánozhatatlan érzés. Életemben először, vagy talán másodszor éreztem azt, hogy az amit eddig dolgoztam, látszik is talán egy kicsit.

– Milyen érzés volt, mikor fellobbant az olimpiai láng? Mégiscsak, ez az első olimpiád!

– A láng fellobbanása... Hát, az magában egy utánozhatatlan érzés, azt hiszem, hogy csak az értheti meg, aki ott van a helyszínen. Nagyon jó érzés!

– Milyen a szervezés, igaz-e, hogy mindenhol igazoltatnak, ellenőriznek?

– Az első napokban úgy volt. Nem tudtál leejteni egy fogpiszkalót anélkül, hogy ne figyeljenek és ne nézzenek. De ma például az egyik úszó már az akreditálása nélkül jött be az uszodába, tehát kicsit lennebb hagytak vele. Habár az is igaz, hogy abszurdum volt ami az első napokban történt.

– Milyen az olimpiai falu?

– Az olimpiai falu volt a másik nagy meglepetés számomra. Én nem vártam, hogy ilyen vagány legyen. Teljesen pozitív minden, azon kívül, hogy az ágyam kőkemeny. Van internet lehetőség, annyi a baj, hogy csak bizonyos helyeken van, sajnos nem a szobában.

Kádár ZoltánCímkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas