Az olimpiai felkészülés jegyében Románia és Magyarország női kézilabda válogatottjai kétszer is találkoztak az elmúlt héten. A kolozsvári találkozó után a nyáron az Oltchim csapatába szerződő Szûcs Gabriellát kérdezte a sportoldal.ro.

" /> Sportoldal.ro - "Egy nagyon jó csapatba fogok menni, úgy érzem"

"Egy nagyon jó csapatba fogok menni, úgy érzem"


Az olimpiai felkészülés jegyében Románia és Magyarország női kézilabda válogatottjai kétszer is találkoztak az elmúlt héten. A kolozsvári találkozó után a nyáron az Oltchim csapatába szerződő Szûcs Gabriellát kérdezte a sportoldal.ro.

HIRDETÉS


– A nyáron több magyar játékos is a román bajnokságba igazolt, te voltál az első, aki aláírt. Hogyan történt a megkeresés és miért választottad a vâlceai csapatot?

– Kihívás számomra is, hiszen most először váltok csapatot, eddig kizárólag Debrecenben játszottam. Egy nagyon jó csapatba fogok menni, úgy érzem. Ahogy láttam őket játszani, jó kis közösségnek tûntek és bízom benne, hogy nekem is jó lesz.

– Nem találtad furcsának, hogy éppen Romániából kerestek meg?

– Nem, mert Gheorghe Tadici mester már vagy három éve megkeresett, és próbált ide leigazolni. Nagyon örültem ennek a megkeresésnek.

– A szerződésed aláírása után menesztették az Oltchim edzőjét. Mennyiben változtat ez a helyzeteden?

– Sajnálom, mert nagyon szeretnék vele dolgozni, hiszen kiváló jó szakember. Ezt a román válogatott és a Vâlcea eddigi eredményei is igazolják. De bízom benne, hogy így is jó csapat lesz idén az Oltchim.

– A mérkőzés alatt mennyire volt furcsa, hogy jövendőbeli csapattársaid ellen játszol?

– Talán inkább a hotelben jutott ez eszembe, amikor megérkeztem és találkoztam a lányokkal. Akkor arra gondoltam, hogy "Úristen, szeptembertől együtt leszünk az olimpia után!" Meccs közben viszont nincs barátság.

– Mit vársz az Oltchimtól, és mit vár az Oltchim tőled?

– Mindent meg fogok tenni, amit tőlem várnak, és bízom benne, hogy bajnokság megnyerése mellett a Bajnokok Ligájában is érmet tudunk szerezni.

– Okoz-e gondot, hogy az olimpia után gyakorlatilag három héttel megkezdődik a román bajnokság, így nagyon rövid felkészüléssel vágtok neki az idénynek?

– Lehet, hogy egy picit fárasztó lesz, de gyorsan kell regenerálódni és majd jövő nyáron lehet pihenni. Egyfolytában meccseink lesznek, a bajnokságban, a BL-ben, decemberben pedig az Európa-bajnokságon, úgyhogy elég sûrû lesz a program. Gyorsan kell pihenni és kihozni a maximumot.Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas